Banebrydende brandhæmmer skal sikre international succes


Banebrydende brandhæmmer skal sikre international succes

Hos PKI Supply A/S kan vi nu lancere en brandhæmmer, som både er let at anvende og helt uden giftige kemikalier i modsætning til mange af markedets øvrige produkter, som kræver særlige og fordyrende sikkerhedsforanstaltninger.

Derfor ser vi hos PKI Supply store muligheder i produktet internationalt.

Brandhæmmeren, som er brandbeskyttelse til træ- og fibermateriale, er allerede leveret til syv store kunder, hvoraf fem af dem er europæiske. Internationalt er perspektiverne særligt interessante, fordi man i langt højere grad end i eksempelvis Danmark bruger træ i byggeindustrien.

– Samtidig kommer der stadigt flere krav om at bruge brandhæmmer i byggeri for at mindske brandrisikoen, og kravene vil kun vokse. Så vi ser store muligheder i vores nye patenterede brandhæmmer på det internationale marked. I første omgang forventer vi os meget af markederne i Europa, men vi tager udviklingen ’step by step’. På sigt vil vi også forsøge os på markeder uden for Europa, siger Karl Brynningsen, direktør i PKI Supply A/S.

Alene på europæisk plan bliver der produceret ca. 3,5 mio. m3 krydsfiner årligt og ca. 3,5 mio. m3 OSB plader, som primært er den type træplader, som PKI har udviklet brandhæmmeren til. Dermed er markedet og potentialet enormt. Særligt for et grønt produkt uden giftige kemikalier. PKIs brandhæmmer kræver en almindelig godkendelse og CE-mærkninger at bruge, men derudover ingen særlige sikkerhedsforanstaltninger i modsætning til mange andre brandhæmmere.

– Hos PKI Supply A/S så vi et stort og uudnyttet potentiale i at udvikle en grøn brandhæmmer. De problemstillinger, der var på markedet for at anvende brandhæmmer, troede vi på, at vi kunne løse med vores store knowhow fra limindustrien. Det er lykkedes os at udvikle en brandhæmmer som både er grøn, enkel og nem at anvende. Det er unikt, og det er vi ualmindeligt stolte af, siger Karl Brynningsen.