Dana Lim og PKI på messe sammen for første gang som fælles virksomhed


Dana Lim og PKI på messe sammen for første gang som fælles virksomhed

For de to limproducenter er hi-messen første gang, de står på en messe sammen, efter at Dana Lim købte PKI Supply. Fusionen af de to virksomheder har betydet et bredere produktsortiment og mere produktudvikling, ligesom de sammen har en større miljøafdeling og større testfaciliteter. Alt det ser de frem til at vise på stand K8320.01 i Hal K. d. 5. – 7. oktober i Herning.

Selvom PKI Supply har været en del af hi-messen de seneste mange år, så bliver det første gang, at de skal stå skulder ved skulder med Dana Lim som én fælles virksomhed ved den kommende messe d. 5. – 7. oktober i Messecenter Herning. Siden PKI Supply blev en del af Dana Lim ved årsskiftet, har parterne brugt tiden på at finde synergier i produktsortimentet. Og heldigvis er der mange steder i produktion, lager, udvikling og ikke mindst tilgangen til at producere og fremstille grønnere produkter, som forener dem.

– Vi vidste allerede, før vi købte PKI Supply, at vi havde mange ting til fælles. Begge virksomheder er kendt for at være tæt på kunderne, høj faglighed, stor innovationskraft og agilitet. Fra årsskiftet og frem til nu er vi kun blevet bekræftet i, at det var det helt rigtige at fusionere PKI Supply og Dana Lim, siger Lars Christensen, adm. direktør for Dana Lim.

En virksomhed – to navne

Lars Christensen peger desuden på, at PKI Supply fortsætter som en selvstændig salgsenhed under Dana Lim. Tilsammen dækker virksomheden i dag stort set hele det danske marked, når det kommer til limprodukter.

Fokusområderne på standen i hal K er construction og assembling. Og inden for construction er det f.eks. den nye lim D4 – ProFect® 2416, som er særlig velegnet til dør- og vinduesproduktion. Limen er nemlig både lugtfri, har en lang holdbarhed og er Rosenheim-, Watt91-, og D4-certificeret. Desuden vil der være på fokus på Technomelt® KS 922, som er særligt brugbar til møbel- og køkken/bad-produktion. Den er et godt alternativ til PUR Hotmelt, EVA og laserteknologi, da den har en høj varmestabilitet, giver en ekstrem tynd limfuge og kan bruges på eksisterende anlæg.

Endnu en produktnyhed præsenteres på standen – nemlig serien ProFect® Bond & Seal. Denne fugelim er dokumenteret kompatibel med termoruder og er særligt anvendelig til tyverisikring. Den har samtidig høj styrke (5N/mm2) og høj elasticitet på + 300%.

Når det kommer til assembling-området, er det især produkter til kunstgræs, sandwichkonstruktion, filterproduktion, montageopgaver, isolering og ventilation, som PKI Supply og Dana Lim vil have med til hi-messen. Det er f.eks. produktet Liquid Hybrid, som er en mærkningsfri lim, der optimerer arbejdsgangene, giver mindre affald og i det hele taget more value for money. En anden produktgruppe indenfor assembling er flydende PU, som findes både i 1K-, 2K- og et helt nyt 3K-system, hvor især 3K giver en meget fleksibel produktion og et større output.

300 års konsulenterfaring samlet under ét tag

Foreningen af Dana Lim og PKI Supply har også betydet, at udviklingsafdelingen og testkapaciteten er blevet større. Samtidig produceres og udvikles der lime til både gør-det-selv-manden, de større entreprenører samt store industrikunder, hvor udviklerne har stor glæde af hinanden. Også i testfasen har det vist sig at være en fordel at kunne trække på erfaringer fra den ene og den anden branche.

Det samme gør sig gældende for salgskonsulenterne fra PKI Supply og Dana Lim. Tilsammen har de mere end 300 års erfaring fra limbranchen at trække på, og det er noget, der kommer kunderne til gode.

– Med den store knowhow, vi har samlet i vores domicil i Køge, er der stort set ikke den opgave, vi ikke kan løse for kunder fra ind- og udland. Kombinerer man deres knowhow med vores dygtige udviklingsteam og miljøafdeling, kommer vi også til at stå stærkt i fremtiden, hvor der i høj grad efterspørges grønnere produkter, der kan indgå i en certificeret produktion, siger Lars Christensen.

PKI Supply og Dana Lim har nu fælles hovedsæde i Køge og har datterselskaber i Norge, Sverige, Litauen, Polen og Ukraine.