Lim fra PKI Supply øger kvaliteten hos Nobia Danmark


Lim fra PKI Supply øger kvaliteten hos Nobia Danmark

Nobia Danmark har skiftet deres dyvellim ud med en nyudviklet lim fra PKI Supply, som kræver mindre rengøring. Det har øget produktiviteten hos køkkeneksperten, da den nye lim kræver mindre rengøring. Limen er samtidig så ren, at det er muligt for køkkeneksperten at få svanemærket sine produkter.

 Hos Nobia Danmark, som producerer køkkener til HTH Køkkener og Invita, havde man et stort ønske om at udskifte den dyvellim, de brugte til at lime deres skabe. Den gamle dyvellim forhindrede nemlig, at skabene kunne svanemærkes.

Hos PKI Supply kunne vi ikke finde en dyvellim, som både var effektiv og kunne indgå i miljømærkede produkter. Derfor valgte vi at udvikle en unik dyvellim sammen med Nobia Danmark.

– Dyvellim er et meget følsomt produkt, så vi har brugt lang tid på at udvikle limen. Vi er meget tilfredse med resultatet, da det er lykkedes at udvikle en lim, som slipper dysen let og samtidig bliver fordelt ens og stabilt, når HTH kører med maskinerne. Limen er miljørigtig, så HTH har mulighed for at få deres produkter svanemærket, siger Bjarne Kristensen, teknisk salgskonsulent hos PKI Supply.

Hos Nobia Danmark er man også meget tilfredse med den nye lim, som er blevet testet flere gange på deres maskiner, inden den blev taget i brug i produktionen.

– Efter vi har taget limen i brug, kan vi se, at limen har nogle fordele. Vi skal f.eks. bruge mindre tid på rengøring af dyserne, ligesom vi kan se, at limen ikke klumper ligeså meget som tidligere.

For os betyder det, at vi kan øge vores produktivitet uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger Karsten Kousgaard, produktionsleder hos Nobia Danmark og fortsætter:

– Hos Nobia har vi en vision om at have branchens mest tilfredse kunder. Derfor vil vi også have de bedste produkter på markedet, og det får vi hos PKI Supply. For mig som produktionsleder betyder det også noget, at vi kan ringe til PKI Supply med en udfordring, og så står de her inden for ganske få timer. Det er en god og vigtig service for os, siger Karsten Kousgaard.

Ud over at udvikle den nye lim sammen med Nobia Danmark har vi hos PKI Supply også haft ansvaret for at teste limen på maskinerne hos Nobia HTH, ligesom vi har trænet medarbejderne ved maskinerne i effektiv brug af den nye lim.

Den nye lim kan selvfølgelig også anvendes af andre producenter, der bruger dyvellim.

 

Hos PKI Supply har vi været hovedleverandør på lim siden 1995, hvor virksomheden hed HTH Ølgod.

HTH er en del af Nobia koncernen og siden 2017 har PKI har haft en koncernaftale med Nobia om at være hovedleverandør af lim til alle deres fabrikker i Skandinavien.