Ny lim på det danske marked løser stort problem i fødevareindustrien


Ny lim på det danske marked løser stort problem i fødevareindustrien

En serie af lim, som er specielt udviklet til sensitive fødevarer, er nu blevet testet hos flere danske producenter med succes. Dermed er PKI Supply klar med løsningen på en af fødevareindustriens store udfordringer med afgivelse af mineralske olier og afsmitning på fødevarerne.

Mineralske olier fra den lim, som oftest bruges til emballering af madvarer, er en velkendt udfordring i fødevareindustrien. Og de mineralske olier kan risikere at trænge ud til i fødevarer som ris, pasta og gryn, som ligger længe i emballagen og derfor har lettere ved at optage de mineralske olier fra limen.  Det er stort problem for fødevareproducenterne, da de mineralske olier i f.eks. pap- og papiremballage kan være kræftfremkaldende eller ophobe sig i kroppens organer, hvis de indtages.

Industrilimproducenten PKI Supply er dansk eneforhandler af en produktserie fra Henkel, som kan løse problemet med limens afsmitning til fødevarer. Den nye serie af lim hedder TECHNOMELT SUPRA PRO og i løbet af det seneste år har PKI Supply kørt tests hos flere danske kunder med stor succes.

– Hos PKI Supply har vi et stort fokus på miljørigtig lim, så TECHNOMELT SUPRA PRO passer perfekt ind i vores produktportefølje. Med de mange miljøkrav, som fødevarebranchen står overfor, så er det bestemt et produkt, vi vil anbefale alle, der skal emballere fødevare i fremtiden, siger Preben Bagger, salgschef hos PKI Supply.

PKI Supply har allerede danske kunder, som benytter den nye limserie, ligesom Henkel forhandler serien flere steder i Europa.

Mindre forbrug af lim

TECHNOMELT SUPRA PRO er en ren lim, som samtidig er modstandsdygtig overfor æteriske olier, men samtidig er limen bedre klæbende end andre sammenlignelige produkter på markedet. Det betyder, at man som producent skal bruge mindre lim end ved f.eks. en almindelig TECHNOMELT-lim.

– Fra vores tests og prøver hos kunderne kan vi se, at de kan spare noget lim, fordi produktet har et bedre klæb. Selvom limen er dyrere i indkøb, så vil det i sidste ende ikke påvirke bundlinjen, når forbruget af lim bliver mindre. Vi ser derfor kun fordele for producenterne, hvis de skifter til TECHNOMELT SUPRA PRO, siger Preben Bagger.

Serien af lime fra Henkel er desuden godkendt til berøring af fødevarer. Det skyldes, at limen er så ren, at der ikke er fare for afsmitning og det er unikt ved denne type af pakkelime

Om TECHNOMELT SUPRA PRO

TECHNOMELT SUPRA PRO er en serie af innovative hotmelt lime fra Henkel. Serien henvender sig primært til pakkeleverandører, fødevareproducenter og detailhandlere.

TECHNOMELT SUPRA PRO opfylder reguleringsstandarderne for end-of-line emballage, ligesom Henkel har gennemført en række tests for spor af MOAH.

 

Fakta om PKI Supply
PKI blev grundlagt i 1995 og har hovedsæde i Fredericia. PKI Supply producerer og udvikler selv limprodukter under brandet ProFect®. PKI Supply leverer årligt mere end 8.000 tons lim til kundeporteføljen, som blandt andre tæller Velux, Jeld-Wen, Carlsberg, Nobia-køkkener og Arla Foods. PKI Supply har datterselskaber i Polen og Ukraine, samt stærke samarbejdspartnere i Irland, Letland, Litauen og Hviderusland.