PKI Supply udvider internationalt


PKI Supply udvider internationalt

Salget af industrilim til Ukraine har det seneste år været så stor en succes, at PKI Supply nu etablerer nyt datterselskab. Forventningerne til det nye marked er høje hos den danske limproducent.

PKI Supply har de seneste år haft et stigende salg af industrilime til Ukraine, hvilket har ført til at PKI Supply nu tilfører endnu et datterselskab til porteføljen. PKI Supply’s nye afdeling i Ukraine, LLC PKI Ukraine, har været en realitet siden februar 2017, og bliver til daglig drevet af ukrainske Artem Stolyarchuk.

Hos den Fredericia-baserede virksomhed har man stor succes på det danske marked med en miljørigtig og grøn brandhæmmer, lavformaldehyd lim, vandbaserede lime til møbelpolster og meget mere. Det har medført, at man også i udlandet har fået øjnene op for de egenproducerede industrilime fra Danmark.

– Vi er rigtig glade for, at vi har fået muligheden for at åbne endnu et datterselskab uden for Danmark. Vi har eksporteret mange hundrede ton lim til Ukraine, men vi har de seneste år kunne se, at mange virksomheder flytter deres produktion fra EU til Ukraine, og derfor giver det god mening for os at være fysisk til stede i Ukraine, siger Karl Brynningsen, direktør i PKI Supply.

Industrilimproducenten har stor erfaring med at arbejde internationalt, da PKI Supply i forvejen har et datterselskab i Polen samt forhandlere og samarbejdspartnere i Sverige, Finland og Baltikum. Og netop det internationale samarbejde bliver i højere grad relevant for PKI Supply:

– Vi er markedsleder indenfor salg af industrilim i Danmark, så for os er det internationale perspektiv særligt interessant. Især fordi man i Europa i højere grad end i Danmark bruger træ i byggeindustrien. Vi forventer os derfor meget af markederne i Europa – både nu og på sigt, siger Karl Brynningsen.

PKI blev grundlagt i 1995, og har hovedsæde i Fredericia. PKI Supply producerer og udvikler selv limprodukter under brandet ProFect®. Derudover samarbejder PKI Supply internationalt med Henkel og BASF og leverer årligt mere end 5000 tons lim til kundeporteføljen, som blandt andre tæller Velux, Jeld-Wen, Carlsberg, Nobia-køkkener og Arla Foods.