PUR Hotmelt lim fra PKI Supply er en forudsætning for vores produktion


PUR Hotmelt lim fra PKI Supply er en forudsætning for vores produktion

Producent-virksomheden Litecore laver brandmodstandsløsninger og paneler til marine- og off-shore industrien. De har siden 2010 brugt limen PUR Hotmelt fra PKI Supply. Det har stor betydning for deres produktion, som både er blevet hurtigere og mere effektiv, men også for at levere kvalitetsprodukter til deres kunder.

– Vi har tidligere haft problemer med at lime kalciumsilikat på overflader, så vi tog kontakt til PKI Supply. De foreslog os at bruge PUR Hotmelt, og det har betydet alt for vores produktion. Det betyder, at vi altid kan lave et perfekt job og levere en vare, der i orden til vores kunder, siger Ernst Pinstrup Sørensen, direktør og ejer af LiteCore A/S.

Udover at sikre den høje kvalitet i de færdige produkter, så har hotmelt-limen fra PKI Supply også haft stor betydning for produktionen hos LiteCore, idet de er begyndt at lime deres emner på en ny og mere rationel måde.

Hos LiteCore ruller de emnerne sammen i stedet for at presse dem. Det betyder en højere kapacitet, hvor de kan lime emnerne hurtigere, men også et pænere resultat. Ved at lime ved hjælp af rullepresse slipper LiteCore nemlig for, at der efterlades trykmærker, da emnet kun trykkes i 100-dele sekunder.

– Produktionsmæssigt har den nye limmetode betydet, at vi sparer en masse tid. Derudover virker limen første gang, vi påfører den, og vi kan lime flere kvadratmetre på kort tid. Vi har tidligere brugt en anden type lim, som også var billigere, men den duede ikke. PUR Hotmelt fra PKI Supply er simpelthen en nødvendighed for, at vi kan producere vores produkter, siger Ernst Pinstrup Sørensen.

Hos PKI Supply er man også glad for samarbejdet med LiteCore, som indtil videre har varet i otte år.

– Det er altid en fornøjelse, når vi virkelig kan gøre en forskel for en kunde. Og jeg kan se, at brugen af vores hotmelt-lim har betydet, at LiteCore kan producere nogle produkter, som er væsentlig stærkere end tidligere, og samtidig kan de gøre det hurtigere end før. Det har givet dem nogle enorme fordele, og det er en fornøjelse at se, hvordan de arbejder med vores lim, siger Asbjørn Tranekær, salgsagent hos PKI Supply.

Og Ernst Pinstrup Sørensen er da heller ikke i tvivl om, at samarbejdet med industrilim-producenten vil fortsætte de næste mange år.

– Hos PKI Supply får vi altid en god service og teknisk vejledning i, hvordan vi kan få mest muligt ud af at bruge deres lime. Har vi nye opgaver eller projekter, så får vi altid rigtig god support fra dem, så det vil vi ikke undvære, slutter Ernst Pinstrup Sørensen.

Generelt om PUR Hotmelt:
Polyurethane Reactive (PUR) Hotmelt er trykfølsom, og der opnås en øjeblikkelig og stærk binding, når emner sammenpresses.

Styrken øges efterfølgende, idet limen fortsætter med at reagere pga. fugtighed i bl.a. luften.

PUR Hotmelt har en højere styrke end almindelige hotmelts.