Stærkt samarbejde styrker PKI Supply’s forretning i Estland


Stærkt samarbejde styrker PKI Supply’s forretning i Estland

Samarbejdet med den estiske distributør, Alpek, og ansættelsen af en lokal mand har betydet, at PKI Supply på to år har flerdobbelt deres omsætning i Estland. Det er især indenfor træindustrien, at danske PKI Supply har oplevet stor succes de seneste år.

PKI Supply har i mange år solgt og leveret industrilim til produktionsvirksomheder i Estland. For et år par siden valgte PKI Supply at indgå et samarbejde med estiske Alpek, der sælger skum til polstermøbler og tillægsprodukter som beslag og fjedre til senge og sofaer. Valget faldt på Alpek, da PKI Supply i mange år har købt lagerplads hos virksomheden i Estland, og begge virksomheder derfor kunne se en synergi mellem produkterne fra PKI Supply og Alpek.

– Vi har igennem mange år haft et godt samarbejde med Alpek i Estland. Men de seneste år er vores samarbejde blevet styrket efter, de blev forhandler af vores produkter. Alpek har også ansat en estisk mand, Andres Kullam, som kun sælger produkter fra PKI Supply. Og vi må sige, at han gør et fremragende stykke arbejde, siger Morten Revsbech, teknisk salgskonsulent hos PKI Supply.

Tidligere var det Morten Revsbech selv, som kørte rundt i Estland og solgte industrilim til de danske virksomheder, der havde flyttet deres produktion til Estland på grund af den billige arbejdskraft. Med tiden blev mange af de danske virksomheder enten solgt eller lukket, så salgsarbejdet mod de estiske virksomheder blev vanskeligt på grund af kulturforskellene. PKI Supply ændrede strategi og gik derfor sammen med Alpek om at ansætte estiske Andres Kullam.

– Det var den rigtige beslutning at ansætte Andres Kullam. Han har mere end 20 års erfaring fra træindustrien, ligesom han er et velkendt ansigt hos produktionsvirksomhederne i Estland. Vi har fået nogle af de største kunder indenfor træindustrien i Estland, og på få år er det lykkedes Andres at flerdoble vores omsætning i Estland. Det er gået godt, siger Morten Revsbech, som er teknisk rådgiver for Andres Kullam i Estland.

Også hos Alpek er man glade for samarbejdet med danske PKI Supply.

– Med PKI Supply som ny samarbejdspartner har vi fået flere facetter i vores produktion. Før havde vi primært fokus på polsterindustrien, som er et meget svingende marked med stor priskonkurrence. Nu har vi også fået et ben ind i træindustrien med PKI Supply, så det har givet os mere ro og stabilitet i vores forretning. Samtidig har vi også fået en rigtig god kollega i Andres Kullam, siger Veiko Peldes, direktør for Alpek.

PKI Supply benytter fortsat lagerfunktionen hos Alpek til at opbevare produkter, der sælges i Estland, Letland, Litauen og Hviderusland. Lagerfunktionen er alfa omega for PKI Supply’s levering til de baltiske lande.